“Kan jij bij mij de spanning even weg masseren?” Dion is de eigenaar van duurzaam installatiebureau Den Butter Techniek te Hilversum, en voelt zich elke dag verantwoordelijk voor een veilig, comfortabel en energiezuinig (t)huis van zijn klanten. Daarnaast heeft hij personeel in dienst die hij graag zo goed en veilig mogelijk aan het werk houdt. Dit brengt een hoop verantwoording en stress met zich mee. Hierdoor heeft Dion vrijwel dagelijks last van spanning in zijn spieren.

In juli werd ik gevraagd eens langs te komen om de “spanning even weg te masseren”. Een kort praatje en een uitgebreid onderzoek leidde tot de conclusie dat de spanning hoog opgelopen was en dat het geen kwestie was van één massage om de spanning even weg te masseren.
Daarom hebben we in samenspraak een plan opgesteld. Op wekelijkse basis verzorgden wij een sportmassage van 45 minuten die hard nodig was om door de “muur” heen te komen.

Gedurende een periode van 4 maanden hebben we samen gewerkt aan het reduceren van spanning in de spieren, onder andere door eens per week een massage en elke dag rek en strek oefeningen. De spieren moesten als het ware opnieuw geprogrammeerd worden. Voor ons beiden was het hard werken om een ommekeer te realiseren.

Na een intensieve periode kunnen we al terugkijken op een prachtig resultaat! Inmiddels hoeft Dion niet elke week meer gemasseerd te worden en heeft de massage nu als doel onderhoud en behoud. Het stressniveau op het werk is er helaas niet minder door geworden, maar de spanning in de spieren is onder controle. Trots op zo’n mooi resultaat dat we samen bereikt hebben!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.