Juli 2017 de start van mijn Massagepraktijk, een droom die uit kwam! Eindelijk was het zover. Na het behalen van mijn diploma tot NGS Sportmasseur schrijf ik MIJN bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Wilde plannen, concrete ideeën en een flinke dosis energie zorgen dat mijn droom langzaam waar begint te worden. Mond tot mond reclame zorgen al snel dat niet alleen de avonden maar ook de zaterdag gevuld is met massages! Hoe gaaf dat ik naast mijn kantoorbaan zo ontzettend veel mensen kan helpen door het uitvoeren van mijn passie. Ja masseren is in een korte tijd een passie gebleken. Door leren, studeren, intervisie alles om kennis op te doen!

Januari 2020 besluit ik mijn kantoorbaan af te ronden en voor de volledige 300% voor mijn praktijk te gaan. Wat een mooie kans, iets wat ik niet had durven dromen. Meerdere mensen om mij heen gaven aan dat het voor een man als masseur lastig zou worden om met alleen massages de kost te verdienen. Door de stijgende drukte in de praktijk, geloofde ik daar niet helemaal in. 2020 zou het jaar worden waarin in het tegenovergestelde zou bewijzen.

Kort daarna gaat de wereld een hele andere koers varen. Een koers met een pandemie, een pandemie welke voor heftige regels en aanpassingen zorgt. Vanaf maart mogen contactberoepen niet meer uitgevoerd worden. Mensen gaan thuiswerken, kinderen gaan niet meer naar school. Etc etc etc. Ik hoef niet te vertellen wat er allemaal gebeurd is. Toch is er iets wat me zorgen baard,…

We zitten nu in een tweede lockdown. Contactberoepen mogen wederom niet werken. Toch is de wereld aan het veranderen. De zorg draait overuren om alles en iedereen gezond en in beweging te houden. Ongelofelijk dat zij dit allemaal vol houden. Maar we missen een groep mensen. Een belangrijke groep mensen om ons heen.

De groep mensen om ons heen zijn de mensen die er gezond uitzien, maar zich alles behalve goed voelen. Als masseur krijg ik elke dag wel een belletje of appje. Vaste klanten die er zo ontzettend van balen dat ze niet “even” langs mogen komen. Gewoon even de spanning weg masseren. Of even dat momentje voor zichzelf kunnen nemen. De huidige situatie vraagt van ons dat we volhouden, sterk zijn en doorgaan. Thuiswerken, huishouden, kinderen, thuisonderwijs.. het vergt een hell of a job om alles in goede banen te leiden. En wanneer heb je dan het moment voor jezelf, met iedereen thuis en om je heen?

Mijn opleiding tot Massage Therapeut is nog niet afgerond, maar de afgelopen maanden zijn de praktijkoefeningen wel in een stroom versnelling gekomen. Ik ben geen psycholoog, psychiater of coach, maar sta wel voor iedereen klaar die even een praatje wil maken. Gewoon even je hart luchten, ruimte in je hoofd creëren of gewoon even wil zeuren. Soms kan dat zo lekker zijn en zorgt het ervoor dat je Mentaal in balans blijft!

Kortom van masseur naar Mentaalbewerker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.