Het jaar is alweer volop bezig aan de tweede maand, wat gaat de tijd enorm snel. Het is bijzonder om te merken dat het leven eigenlijk met een onverminderde vaart door gaat. Hoewel we minder mogen, moeten we nog steeds een hoop.

Voor mij als Massage therapeut staat het werkende leven even stil. Ik mag nog steeds niet behandelen. En met de huidige coronacijfers, verwacht ik eerlijk gezegd dat het nog wel even duurt voor de contactberoepen aan de gang mogen.

Toch staat niet alles stil. Zakelijk ben ik druk bezig om elke dag te bedenken wat kan ik wel, wat kan ik niet? Wat mag er wel? Wat gaat er gebeuren? Hoelang duurt het nog? Moet ik wel doorgaan? Welke marketingtools kan ik gebruiken? Zijn er Webinars die ik moet volgen? Hoe verlies ik het contact met mijn bezoekers niet? Mijn Massagepraktijk is toch mijn kindje en ik wil graag dat het gaat groeien en bloeien.

Ook privé valt er genoeg te doen. Het huishouden gaat onverminderd door. Ik heb er niet altijd zin in en doe het ook niet altijd. 😉 Kinderen die begeleiding nodig hebben met thuis-onderwijs. Sporten, daar is dan in eens veel tijd voor. En dan heb je nog alle kennissen, vrienden, collega’s en familie. Ik heb zeeën van tijd om met hen te appen of te bellen. Kortom, ik kom bijna tijd te kort.

En nu? Sinds december 2020 geen inkomen meer. Staatssteun? Helaas zijn er zoveel haken, ogen en bepalingen dat contactberoepen buiten de boot vallen. De rek is er nu echt uit, het is op er moet wat gebeuren! En dan, dan krijg je in eens mogelijkheden aangereikt.

Ik ben van mening dat wanneer je in de mensen om je heen investeert, het vanzelf een keer terug komt. Vandaag was voor mij zo’n dag. Per 1 maart mag ik starten bij een nieuwe werkgever. Ik hoor je denken “maar wat dan met de praktijk?” De praktijk kan “gewoon” doordraaien. Alleen starten we vanaf 1 maart niet meer om 10.00 in de ochtend. Mijn werkdag zal om 08.00 bij mijn nieuwe werkgever starten. Omdat ik geen hele dagen ga werken, ben ik in de gelegenheid om mijn massagedag te starten vanaf 13.00. Toch een massage in de ochtend? Op zaterdag zijn we open vanaf 09.00!

Aan de ene kant is het balen dat de openingstijden iets beperkter zijn geworden. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat de Massagepraktijk kan blijven bestaan! En dat lijkt mij in dit geval toch het belangrijkste!

Soms is het niet mogelijk om vast te houden aan een bestaande structuur. Soms heb je de capaciteit, het geluk en het inzicht nodig om in bepaalde situaties mee te bewegen. In mijn geval kreeg ik hierdoor een nieuwe kans en kan ik juist daardoor de toekomst meer kleur en zekerheid geven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.