In deze Maart Magnesium Maand neem ik jullie mee op reis. Deze reis gaat door de wondere wereld van Magnesium. Magnesium niet alleen als product voor thuis maar ook als product tijdens de massages. Tijdens deze reis kan ik jullie niet alles vertellen, maar hoop een aantal extra inzichten te geven waardoor jullie enthousiast raken om het uit te proberen.

Magnesium is een mineraal wat zich bezighoud met meer dan 300 processen in ons lichaam. Mede daardoor is het van essentieel belang dat het de hoeveelheid magnesium op dagelijkse basis aangevuld word.

Als kind krijg je van je moeder een flinke dosis magnesium mee. Dit hebben we als klein kind echt nodig tijdens de groei en de ontwikkeling van het lichaam. Met name het groeien van de botten en de spieren moet op de juiste manier en snelheid gebeuren. Maar vergeet de groeikrampen niet! Magnesium kan heel goed spieren en gewrichten ontspannen, waardoor groei mogelijk gemaakt wordt en kramp geminimaliseerd.

Zodra we van de babyvoeding af zijn, zijn we afhankelijk van de hoeveelheid magnesium in ons voedsel. Door de jaren heen is de hoeveelheid magnesium in voeding afgenomen. De oorzaak ligt vnl in de manier waarop groente, fruit en noten geteeld worden. Dit is een leuke discussie voor later! 😉

Omdat onze voeding niet voldoende magnesium bevat, zijn we al snel toegewezen aan supplementen. Maar niet elk middel is goed en heeft de zelfde werking. Waar gaan we dan beginnen en met wat?

Magnesium is een natuurlijke stof. Door dat ons lichaam het als veilig herkent, is de opname via de huid enorm makkelijk en ontzettend snel. Zodra de huid de magnesium heeft overgedragen aan de bloedbaan, gaat het met de snelheid van bloed door het lichaam heen. Het lichaam bepaalt zelf waar de nood het hoogst is en zal daar magnesium heen sturen. Deze manier is uitermate vriendelijk, werkt snel en is enorm effectief!

Maar waarom zou je magnesium gebruiken? We kunnen een aantal effecten rechtstreeks koppelen aan het gebruik van Magnesium. Denk hierbij aan de volgende effecten:
– Ontspanning van spieren en bloedvaten
– Versoepeling van de gewrichten
– Ondersteuning bij de werking van andere mineralen en vitamines
– Verzacht de huid
– Een verbeterde nachtrust
– Bezorgt rust in het zenuwstelsel
– Actieve aansturing van de stofwisseling
– Stimuleert vetverbranding
– Voorkomt verkalking van bloedvaten
– Versterkt botten en tanden

Deze kleine greep aan positieve werkingen zal je ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. En daarom is het zo ontzettend belangrijk voldoende magnesium te gebruiken.

Ik hoor je al vragen. Hoe ga ik dat dan aanpakken? Bij opname door de huid zijn er twee opties. Te weten Magnesium kristallen en Magnesium Olie. Magnesium kristallen lossen heel gemakkelijk op in warm water. Wanneer je in bad gaat, strooi je de magnesium kristallen in het warme water, je gaat erbij liggen en klaar. Dit zelfde is gemakkelijker toe te passen bij een voetenbadje. Door het warme water gaan de poriën lekker open staan en wordt de huid warm. Je lichaam en geest gaan zich lekker ontspannen en het magnesium kan rustig aan het werk. Deze wellness-behandeling is super makkelijk te realiseren en geeft een maximaal resultaat.

Niet iedereen beschikt over een bad of heeft tijd voor een bad. Je kan dan heel goed de Magnesium Olie gebruiken. Doe een tweetal spraytjes onder je voeten, wrijf je voeten goed tegen elkaar en laat de olie intrekken. Na een minuut of 20 a 30 maak je de voeten schoon met een lichtvochtige doek! Deze manier is makkelijk in te passen als je in de avond op de bank tv kijkt.

Nu weet je wat magnesium is, hoe het werkt en hoe je het makkelijk kan gebruiken! In de komende blogs zal ik jullie vertellen hoe ik de magnesium gebruik in de Massagepraktijk en hoe magnesium positief kan bijdragen bij verschillende ziekte beelden.

Als je vragen hebt mag je me altijd een berichtje sturen. Wanneer je producten wil kopen, vind je deze in de webshop!

Tot de volgende blog!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.