In de vorige blog heb ik jullie uitgelegd wat magnesium is en hoe het werkt. Maar belangrijker, op welke manieren je het thuis kan gebruiken. In de Massagepraktijk is er naast Magnesium kristalen en Magnesium Olie een derde optie, de Magnesium Gel.

Als Magnesium op de huid wordt aangebracht is het een mineraal wat als basis doelstelling heeft ontspanning te verzorgen. Ontspanning in spieren, bloedvaten, de huid en de zenuwen. Hoe werkt dat dan tijdens een behandeling?

De eerste mogelijkheid is een warm voetenbadje voor de behandeling. Voor elke behandeling hebben we een kort gesprek. Als therapeut vind ik het erg belangrijk dat je je op je gemak voelt. Daarnaast wil ik graag weten hoe het met je gaat en waar ik op moet letten tijdens de behandeling.  Dit gesprekje duurt vaan 15 a 20 minuten. Dé perfecte tijd voor een Magnesium Kristallen Voetenbadje. De magnesium draagt samen met het warme water bij aan ontspanning. Je kan daarna heerlijk genieten van de behandeling!

Wanneer je stevig gesport hebt, is een sportmassage niet altijd de beste keuze. Vooral na het sporten moet je eigenlijk lief voor je spieren zijn en ze goed verzorgen! Magnesium tijdens de behandeling kan daar goed aan bijdragen. Neem bijvoorbeeld een hardloper. Na 10, 15 of 20 km haardlopen zijn de spieren in de benen en de heup goed verzuurd. De ene keer voel je dat meer dan de andere keer, maar het zit er wel! Wanneer je dat in het gesprek voor de massage aangeeft, kan ik de benen en de heupen masseren met Magnesium gel. Tijdens de massage worden de spieren niet alleen ontspannen door de massage maar draagt de Magnesium daar ook aan bij. Daarnaast zorgt de magnesium voor soepelere aderen en een verbeterde circulatie van het bloed. Hierdoor worden afvalstoffen nog sneller afgevoerd. Dus geen pijnlijke en onnodig harde massage, maar een ontspannende en verzorgende massage. Hoe goed klinkt dat?

Kramp! Dat is het ergste wat kan gebeuren, vooral tijdens je slaap. Maar soms gebeurd het gewoon. Kramp is negen van de tien keer een teken dat het magnesium gehalte in het lichaam aan de lage kant is. We kunnen het niet zien of meten, dus kramp is een signaal wat we serieus moeten nemen. Bij kramp zijn de spieren zo erg op spanning dat het alleen maar pijn kan doen. We weten dat we dan door de pijn heen moeten gaan en moeten strekken. Soms houdt je er nog een dag lang last van.

Ook tijdens de massage komt het wel eens voor dat er kramp in een spier schiet. Vaak komt dit door het loskomen van de spieren en het loskomen van afvalstoffen. Als Massage Therapeut heb ik dan twee keuzes. Of ik gebruik de Magnesium olie en doe een aantal spraytjes op de verkrampte spier of ik pak de Magnesium gel en smeer de spier in. In beide gevallen laat ik het rustig intrekken en kan het lichaam in eigen tempo weer gewend raken aan ontspanning.

Heb je vaak last van kramp, dan kan ik de Magnesium Olie ook preventief gebruiken tijdens de massage. Ik spray dan bijvoorbeeld de voeten of de benen in en laat het lekker intrekken. Onder tussen masseer ik rug, nek en schouders. Jij kan heerlijk ontspannen en de Magnesium Olie en ik doen de rest!

Kort samengevat. Er zijn verschillen de manieren om Magnesium te gebruiken in de Massagepraktijk. Elke manier heeft zijn eigen werking en zal bijdragen aan een ontspanning in het lichaam. Door samen te praten over klachten, wensen en behoeften kunnen we samen kijken wat we gebruiken?

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Wil je het een keer uitproberen? Heb je vragen? Stuur gerust een berichtje of maak een reservering! Ik ben erg enthousiast over magnesium en vertel je er graag nog meer over! In mijn volgende blog ga ik in op de benodigde hoeveelheid magnesium!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.