Dit is de eerste vraag die ik van jullie ontving. Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn er een aantal inzichten nodig om het antwoord te begrijpen. Wanneer je alles snapt zal je het antwoord op deze vraag zelf kunnen beantwoorden.

We hebben in een eerdere blog al beschreven dat we Magnesium kunnen innamen via de mond, maar ook via de huid. Beiden manieren hebben een andere werking, maar zijn erg belangrijk. Magnesium inname via de mond zorgt ervoor dat de spijsvertering effectiever en sneller verloopt. Onze spijvertering is leverancier op verschillende vlakken, met als grootste taak energie leveren voor onze lichamelijke activiteiten. Alle energie, vitaminen en mineralen komen beter tot zijn recht als er voldoende Magnesium bij betrokken is. Wanneer er meer Magnesium is dan de spijsvertering nodig heeft, gaat de overgebleven Magnesium naar de rest van het lichaam.

Magnesium inname via de huid is een andere vorm van Magnesium inname en heeft een andere werking. Magnesium is een natuurlijk mineraal. Onze huid herkent de structuur en zal de Magnesium dus niet weren, maar soepel en snel opnemen. Eenmaal in de huid zal Magnesium snel in de bloedbaan trekken. Onze bloedbaan is ons belangrijkste interne transport bedrijf en komt overal in het lichaam. Eenmaal in de bloedbaan kan de magnesium gelijk zijn werk doen. De eerste taak is het reinigen en flexibel houden van onze aderen. Je zal begrijpen dat een belangrijke taak is. Eenmaal in de bloedbaan gaat magnesium in de rondte en komt op alle plekken waar stofwisseling mogelijk is. Tijdens de stofwisseling treed een tweede werking op. Het ontspannen van de spieren, de weefsels en de kapsels van onze gewrichten. Deze ontspanning zorgt voor een ontlasting van rust en balans in ons lichaam. Deze rust en balans heeft ook een positief effect op de belasting van het zenuwstelsel!

Wanneer we geboren worden, krijgen we een bepaalde hoeveelheid mee van onze moeder. Vooral in de eerste periode heb je als baby veel Magnesium nodig. Denk aan alle spanning van groeiende spieren, botten en het toenemende huid oppervlak. Tel daarbij alle prikkels op van iedereen die jou als baby vast wil houden en wil knuffelen. Kortom het gene je mee krijgt bij de geboorte heb je hard nodig en is snel op. Zodra je ouder wordt, wordt er meer en meer van je verwacht. Je verantwoordelijkheden met bij behorende stressmomenten nemen toe en resulteren sneller in een vermoeidheid of overprikkeling. Wanneer er meer spanning optreed, daalt de weerstand. Dus het is ons er alles aan gelegen om gezond en veerkrachtig te blijven. In een wereld waarin steeds meer en meer van ons verwacht wordt kan je je voorstellen dat er veel spanning is, en je dus structureel Magnesium nodig hebt.

Maar hoe zit dat nou met de hoeveelheid Magnesium? We krijgen dus magnesium mee bij onze geboorte. Dit is voor de eerste periode voldoende. Maar zodra de voorraad op is, is aanvullen noodzakelijk. In eerste instantie halen we magnesium uit voeding. Door de verandering van onze landbouw, neemt de hoeveelheid Magnesium in onze voeding af. Hierdoor heb je structureel een tekort aan Magnesium. Wanneer we Magnesium via de mond innemen gaat onze spijsvertering beter werken. Wanneer er nog Magnesium over is, gaat dat naar de rest van het lichaam. Goed geregeld zou je denken. Alleen dat restje is zo minimaal dat ons lichaam niet genoeg krijgt.

Aanvullen van Magnesium via de huid is dan de volgende stap. Deze stap geeft ons lichaam een flinke boost. Door toenemende onder andere stress, burn-out, ziekten, verlaagde weerstand en vermoeidheid kunnen we Magnesium de gehele dag gebruiken. Wanneer je instaat bent je eigen lichaam goed te voelen, weet je ongeveer wanneer je Magnesium nodig hebt en wanneer je genoeg hebt.

Maar als dat gevoel nou iets minder ontwikkeld is, kan je dan teveel Magnesium gebruiken? Het lichaam heeft geen opslag voor Magnesium. Dus wanneer je lichaam genoeg heeft, wordt het niet meer gebruikt. Je lichaam heeft geen opslag dus de Magnesium wordt niet “geparkeerd”. Toch is het lichaam zo slim om stoffen die we niet meer nodig hebben uit te scheiden. Mocht je dus onverhoopt te veel gebruiken, wat vrijwel onmogelijk is met deze veranderende wereld, dan is er nog steeds niets aan de hand! Kortom je kan nooit te veel Magnesium in je lichaam hebben!

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Neem gerust contact met me op! Magnesium uitproberen? Bestel het vandaag nog in de webshop of laat je door mij adviseren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.