Al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen werden wrijf- en kneedtechnieken toegepast om de lichamelijke gezondheid te verbeteren. De klassieke massage die tegenwoordig in het westen wordt toegepast vindt zijn oorsprong in Scandinavië. De Zweed Per Henrik Ling ontwierp een behandelmethode, die bestond uit een combinatie van oefeningen en massage. Tegenwoordig is het massagegedeelte een op zichzelf staande behandelmethode.

Als massage al zo oud is als de weg naar de oude Grieken en Romeinen, waarom is het dan nog zo’n “dingetje”? Veel mensen zien massage als een luxe of als niet nodig. Toch is het in de huidige tijd van leven geen luxe en hard nodig! Ons lichaam vraagt om preventieve zorg, om rustmomenten en ontspanning.

Een kleine greep uit alle voordelen van een massage.

 1. Het vermindert stress
 2. Het maakt je flexibeler
 3. Het werkt als een pijnstiller
 4. Het geeft je immuunsysteem een boost
 5. Het geeft je humeur een ferme boost
 6. Het verzorgt je spieren na (zware) sporten of bewegen
 7. Het vermindert spierpijn
 8. Het kan zorgen dat je beter slaapt
 9. Het kan zorgen voor mentale rust
 10. Het verwarmt je lichaam, geeft je een warm gevoel

Heeft een massage ook nadelen?

Bij een verzorgende, ontspannende en rustige klassieke massage zijn er geen nadelen. We gaan er wel vanuit dat de cliënt vooraf duidelijk aangeeft welke aandachtspunten op het gezondheidsvlak van toepassing zijn. De therapeut kan dan inschatten welke contra-indicaties van toepassing zijn en de behandeling daarop afstemmen.

Beschikbare Massages :

 • Haptische Massage
 • Ontspanningsmassage
 • Klassieke massage
 • Sportmassage
 • Stoelmassage
 • Zwangersschapmassage